İstanbul
Sultan Selim Mh. Sultan Selim Cd. No:11 K:5 Kağıthane-
merhaba@zoomdijital.com
T: +90.850 441 0 111
Manisa
Güzelyurt Mahallesi Tekstilciler Sitesi 5775 Sokak No:29 3/A-
merhaba@zoomdijital.com
T: +90.850 441 0 111
Back

YouTube Videolarınız Neden Başarısız?

YouTube videolarınız düşük performans mı gösteriyor? Bu performansı nasıl artıracağınızı mı merak ediyorsunuz?

YouTube Başlıkları Neden Bu Kadar Önemli?

YouTube videolarımızın kalitesinin, bu videolara eklediğimiz küçük resimler kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Bununla birlikte, YouTube video başlığı, kullanıcıların izlemek için bir videoyu tıklamayı düşündüklerinde dikkate aldıkları bir diğer büyük faktördür. Başlığınız ilgi çekici değilse, sıkıcı veya alakasızsa, içeriğiniz ne kadar harika olursa olsun insanlar videolarınızı izlemek için tıklamayacaktır.

Bu, büyük ve küçük her işletme için önemlidir. Daha büyük YouTube kanalları, kanalları için yüksek kaliteli videolar üretmek için binlerce lira veya daha fazlasını harcayabilir ve hiç kimse içeriği izlemek için tıklamazsa, bu rakamlar boşa gitmiş demektir.

Videolarını oluşturmak için büyük bir bütçeye sahip olmayan daha küçük kanallar bile, komut dosyası yazmak ve video kaydetmek için harcadıkları saatleri, yalnızca konu başlık yazmaya geldiğinde boşa harcama riskiyle karşı karşıyadır.

YouTube videonuzun başlığının iki şey yapması gerekir: İzleyiciye videonun ne hakkında olduğunu söyleyin ve izleyiciyi tıklayıp o videoyu izlemeye zorlayın.

İnsanlar zaman konusunda cimri olmalarıyla ünlüdür. Belirli bir konuda içerik arıyor olsalar bile, başlık yeterince ilgi çekici değilse tıklamazlar.

#1: YouTube Başlıklarıyla İlgili 5 Yaygın Hatadan Kaçının

Birçok markanın ve pazarlamacının YouTube kanallarında yaptığı ilk hata konuyla başlıyor. Videoları için yanlış içerik oluşturuyorlar. İçerik genel olarak iyi olsa bile, insanların izlemek için kaydolduğu şey değilse, biraz marka dışıysa veya normalde ürettiğiniz içerikle tam olarak uyumlu değilse, insanlar videonuzu izlemez.

Örneğin, kanalınız fitness ile ilgiliyse ve aniden bir moda videosu ile insanların karşısına çıkarsanız, fitness içeriği için sizi takip eden tüm kişiler, videonun ne olduğunu görmek için tıklamak yerine o videonun es geçip atlayacaktır.

Diğer bir yaygın hata, başlıklarınızda çok fazla kelime kullanmaktır. Bu size birkaç şekilde zarar verebilir. Birincisi, YouTube yaklaşık 45-50 karakterden sonra başlığınızı kısaltır. Bu nedenle, anahtar kelimenizin veya başlığınızın en önemli bölümünün, insanların görmesi için kısa olduğundan emin olun.

Ek olarak, insanlar içeriklere YouTube’da gezinirken göz attığından, başlığınızdaki ilk iki veya üç kelimenin dikkatlerini çekmesi gerekir. Aksi takdirde, içeriği görmek için tıklamazlar.

Ayrıca, başlığınızla çok spesifik bir izlenim vermekten de kaçınmalısınız. Bazen, ilgi çekmesi için koyduğunuz o spesifik başlık insanlarda videonuzun kendileriyle alakalı olduğuna inanmadıkları hissiyatı verir. Bu hatayı üst üste yaparsanız takipçi olan insanlar önce size videolarınızı izlememe ile sarı kart verir sonra da takibi bırakarak bunu kırmızıya dönüştürürler. Dışarı!

Diyelim ki bir teknik inceleme kanalınız var ve pek bilinmeyen belirli bir kamera modelini inceleyen bir video oluşturuyorsunuz. Başlıkta kameranın adını bağırırsanız, o kameraya aşina olmayan kişiler kameraya tıklamayacaktır. Daha geniş bir kitleye hitap edecek “YouTube videoları çekmek için en iyi kamera” veya “Doğa fotoğrafçılığı için en iyi kamera” gibi bir şeyler yazmak daha iyi bir yaklaşım olacaktır.

Tersi de yani çok geniş açılı bir başlık seçmek de sorunlu olabilir. Kamera örneğine bağlı kalırsak, başlığınızda “şimdiye kadarki en iyi kamera” demek muhtemelen fazla genel olur. Bunun yerine “En iyi vlog kamerası” veya “Portre fotoğrafçılığı için en iyi kamera” diyebilirsiniz.

Kaçınılması gereken son yaygın hata, çok sıkıcı olmaktır. İzleyicilere umursamaları için bir neden vermezseniz, videoyu izlemek için başlığı tıklamazlar. Bu nedenle, herhangi bir YouTube başlığı yazarken, “kimin umurunda” testini geçtiğinden emin olun. Cevap kimse ise o videoyu yapmayın.

Bir sonraki bölümümüzde ilham almak üzerine konuşacağız.

Okan KÖROĞLU
Okan KÖROĞLU
https://www.sosyalzoom.com
Sosyal Zoom Koordinatörü

Bir Cevap bırakın

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez politikası